Mesajul Președintelui ANI

 

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,
          În primul rând aș dori să Vă mulțumesc pentru interesul manifestat față de activitatea Autorității Naţionale de Integritate, alegând să vă informați dintr-o sursă oficială – pagina noastră web. 
         De la venirea mea în calitate de Președinte al Autorității, mi-am propus să reformez această instituție și să creez un mediu prietenos, dinamic și transparent.  Am început prin atragerea și integrarea tinerilor în structura instituției. Întodeauna tinerii specialiști au demonstrat capacități profesionale, viziuni noi de dezvoltare și inițiative lăudabile. Am reușit să formez o echipă puternică și profesionistă cu care mi-am propus să asigurăm un model de activitate clar și funcțional.
         Pe această pagină oficială, Vă oferim o posibilitate interactivă de a fi în pas cu activitatea Autorității noastre. Puteți vizualiza ultimele noutăți și informații detaliate din domeniul declarării averilor și a respectării regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților și al restricțiilor.  La fel,  puteți să consultați ghidurile textuale în format video -  cu privire la modalitatea de organizare a implementării procedurii de depunere a declarațiilor și de depunere în termeni legali, precum și soluționarea stărilor de incompatibilitate și de declarare a conflictelor de interese.
       Unul dintre obiectivele noastre sunt ghidarea și formarea tuturor actorilor implicați în vederea responsabilizarii pe aspectul ce vizează completarea corectă a declarațiilor de avere și interese personale și depunerea acesteia în termeni legali. 
       În baza acestui principiu, am considerat oportun de a simplifica și facilita accesul subiecților vizați la procedura de depunere a declarațiilor, punând la dispoziție cetățenilor Republicii Moldova  - Sistemul informațional ”E-Integritate”. Acest sistem, lansat în anul 2018,  permite tuturor celor vizați să depună declarațiile de avere și interese personale în format electronic, printr-o modalitate sigură și rapidă. Astfel, persoanele care au o conexiune la internet, pot consulta orice declarație de avere și interese personale a subiecților declarării din țara noastră.
         Autoritatea Naţională de Integritate are o misiune deloc ușoară dar nu imposibilă.  Mizez pe suportul și implicarea activă a actorilor instituționali interni, a societății civile, a reprezentanților mass media și partenerilor de dezvoltare pentru contracararea fenomenului de coprupție în țara noastră.
Vă îndemn pe toți să fiți corecți, integri și un exemplu pentru cei din jur.

Cu respect,

Rodica ANTOCI